YOLO… Inicjatywa Młodzieżowa – konkurs dla dzieci

Grupa czterech Uczestników naszego projektu Ania, Natalia, Karolina i Michał realizują ciekawą inicjatywę p.n. YOLO. Inicjatywa ta ma na celu rozwijanie kompetencji międzykulturowych oraz artystycznych i skierowana jest do dzieci w wieku od 8 do 12 roku życia pochodzących z małopolski.
Dzięki inicjatywie YOLO uczestnicy mogą poszerzyć swoją wiedzę na temat różnych kultur i regionów, jak również otrzymują szansę by szlifować swoje talenty artystyczne. Udział w tym przedsięwzięciu pozwala dzieciom na spędzenie wolnego czasu w sposób produktywny oraz kreatywny. Organizatorom inicjatywy zależy na budowaniu u uczestników tolerancji i otwartości na drugiego człowieka.
Pomysł na  organizację opisywanej inicjatywy zrodził się wśród czwórki Uczestników projektu „AS: aktywnie społecznie” realizowanego przez fundację Dzieła Kolpinga w Polsce. Jesteśmy niezmiernie dumni z naszych Asów oraz kibicujemy wszystkim uczestnikom tej fantastycznej inicjatywy.
Prace konkursowe oceniane będą w trzech kategoriach:
  • plastycznej
  • muzycznej
  • tanecznej

Twórczość młodych artystów można podziwiać na Facebooku, wszystkie prace dostępne są pod linkiem: https://www.facebook.com/YOLO-100685668669324

Zwycięzcą konkursu zostanie ten, kto w poszczególnych kategoriach otrzyma najwięcej polubień. Zapraszamy na stronę i zachęcamy do głosowania😊