Chwalimy się naszymi wolontariuszami – akcja “Słodki smak świąt”

Pandemia stanęła na przeszkodzie realizacji wielu działań i zmusiła do odwołania kilku inicjatyw organizowanych przez uczestników projektu AS: aktywnie-społecznie. Z tym większą radością pragniemy opowiedzieć o wolontariuszach, którzy zaangażowali się
w grudniową akcję „Słodki smak świąt”. Młodzież z entuzjazmem podjęła niełatwe wyzwanie i wsparła Portal DomyDziecka.org
w przygotowaniu słodkich paczek
dla podopiecznych placówek opiekuńczo-wychowawczych i rodzin zastępczych z całej Polski.
Wieloetapowa praca – od ozdobienia pierników, złożenia pudełek, po pakowanie świątecznych wypieków to zadania czasochłonne, wymagające dobrej organizacji, sprawnego współdziałania i wytyczenia ról w grupie. Udział w akcji nie tylko pozwolił wesprzeć 3.000 dzieci z 300 domów dziecka, ale dał też wolontariuszom szansę na przetestowanie w praktyce umiejętności, które zdobyli w czasie projektowych warsztatów.
Wielkie brawa i podziękowania dla wszystkich wolontariuszy, którzy zaangażowali się w akcję. Jesteście wspaniali! 🙂
Dziękujemy również pani Paulinie i panu Pawłowi za wsparcie naszych młodych ASów i koordynację działań.
Zapraszamy do oglądnięcia relacji z akcji “Słodki smak świąt” – materiał regionalnej TV Kraków.